sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Zariquiegui - Villatuerta

Zariquiegui nimi, jota ei välttämättä sanelukonekkaan osaa toistaa .. Ainakaan halvemmat :).  
Vedin aamulla otsalampun valossa  päälleni vaatteita. Osa oli vielä nukkumassa. Vaatteet tuoksahti aikalailla pesuaineelle. Edellisenä iltana nuori ranskalaismies oli ehdottanut kimppapyykiä. Tälläsimme molemmat koneeseen euron. Ranskalaishemmo annosteli pyykkipulveria reilun pari desiä suoraan rumpuun. Eihän se kone saanut huuhdeltua millään kaikkea. Onneksi ehdin pois luvatun ukkosmyrskyn alta. Sateessa minusta olisi vaahdonnut muumimuotoinen saippuavaahtoperegrino. Siinä muuten espanjalaisille lyhyiden sanojen papattajille painajaismainen yhdyssana. 

Yksi tämän caminon parhautta on kansainvälisyys. Tänäänkin aamulla lähtiessäni toivotin buen caminot nuorelle australialais pariskunnalle. Päivän mittaa on kertynyt kansalaisuuksia Brasiliasta, Irlannista, Englannista, USA:sta, Hollannista, Koreasta ja tietysti Saksasta, joita on espajalaisten lisäksi eniten. 


Aloitin vaeltamiseni aamulla 7 jälkeen. Aamun hämäryyden väistyessä aurinko maalasi maisemaa. Näkymä melkein salpaa hengen. Laventelipensaiden keltaiset kukinnot levittävät huumaavaa tuoksua. Jätän mainitsematta ajankohtaisen lietteen levityksen tuoksun keväisille pelloille. 


Tämä camino ei ole kokemus, se on vielä enemmän. Tämä on elämys..

@esa

3 kommenttia:

  1. kyllä ne auringon nousut ja laskut ovat aina huumaavia mutta siellä tien päällä rinkka selässä ne todellakin salpaavat hengityksen! Ja kaikki ne tuoksut! Ihanaa kun voin sinun kauttasi elää uudelleen niin monta muistoa :)
    Tuo saippuavaahtoperegrino olisi ollut kyllä hauska näky! Omat vaellusvaahtobileet :D Seuraavaan pesuun sinun ei tarvitse sitten pesuainetta laittaa ollenkaan kun se on jo valmiina vaatteissa.

    Nauti, koe ja ime elämyksistäsi joka sekunti ja joka solullasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja nyt olit lisännyt kuvia jotka saavat kyyneet kirpoamaan silmiini liikutuksesta. Sydän pakahtuu onnesta nähdä ja muistella samankaltaisia hetkiä joita sinä nyt koet!

      Enkelit kulkevat kanssasi <3

      Poista
  2. Kaiken nähnyt vaelluskumppani totesi saksalaisnaisille, jotka jäivät odottamaan auringonnousua, että I'll watch the sunrise from next bar. Mutta onhan ne auringonnousut hienoja, puhumattakaan auringonlaskuista.

    VastaaPoista