lauantai 18. huhtikuuta 2015

En halua kengistäni sandaaleita

Ehdotan Salomonin vaelluskenkien suunnittelijaryhmälle vuoden innovaatiopalkintoa. Viidensadan kilometrin käytön jälkeen vaelluskengät lähtevät muuttumaan sandaleiksi! 

Mutta, kun en niin halunnut! Goretex-kangas alkaa murtumaan taitekohdasta ensin pienenpienenä reikänä, josta sitten venyy suuremmaksi. Huomasin reiänalun toissapäivänä. Nyt se on 80 kilometrin jälkeen jo puolen sentin mittainen. Ai niin. Viimeisen kymmenen kilometrin ajan kävelin alkuperäisillä sandaleilla ja sidoin Salomonit hellästi rinkkaan hihnoilla. Siinä ne kesti ihan hyvin, eikä reiät venyneet enempää tai niitä olisi tullut lisää.. 

Kauhulla pelkään miten käy sateiden liottamilla mutavellisillä poluilla. Mutahoidot ovat tarvittaessa erikseen ostettavia palveluja. Sitä paitsi myyjä ei kertonut niistä mitään kenkien ominaisuuksiin kuuluvina kaupanpäälisinä.

Pitäisi parinsadan euron vaelluskengillä pidemmälle päästä. Ostin kengät syksyllä. Koeajoin niitä pari-kolmesataa kilometriä ennen caminolle lähtöä. Täällä parisataa kilsaa ja reiät molemmissa kengissä! 

Kait tuotevastuulailla on jotain sanottavaa tälläisissä tapauksissa.

 
@esa, Gastrojeriz, Espanja

Loppu hyvin, kaikki hyvin!

Näyttää, että kenkäepisodi saa kaikkia tyydyttävän lopun. Maahantuoja antaa tilalle uudet kengät tai palauttaa eurot, ellei löydy samaa kokoa. 

Jampsin näillä loppumatkan. Löysin huoltoasemalta roudarinteippä, joilla saan piilotettua reiät. Suurempi reikä on vielä noin sentin mittainen ja sisäkankaat ehjät, joten pikkukivistä ei ole vaaraa teippaamattakaan kuivalla kelillä. 

Asia on kuitenkin hiukan monimutkaisempi.. Kengistä tulee vaeltajalle parhaat ystävät. Joka kerta kun näen kengät kaapissani, palautuu muistin syövereistä ne lukuisat aamut eri paikoissa, joissa sai vetään ne kuivina jalkaan. Haluan pitkäikäiset ystävät ja tämä kenkämalli ei siihen valitettavasti pysty. Hakusessa siis Suomeen palattuani uudet "kenkä-frendit".

Kiitos Kesport Piipponen, Sotkamo hyvästä palvelusta. Kiitos myös Salomonin maahantuoja. 

@esa, Galzadilla de los Hermanillos, Espanja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti