maanantai 20. huhtikuuta 2015

Heteka, muuli ja kitara

Eilen tein läpimurron sääennustajana ihan niin kuin edesmennyt Hyrynsalmen sammakkoproffesori aikoinaan. No, jos nyt ei ihan, niin ainakin illallispöydässämme. Kerroin, että huomenna paistaa aurinko täydeltä taivaalta. Seurueemme ihmetteli mistä voin tietää. Kysyin, ettekö he huomanneet päivällä miten maanviljelijät vetivät pelloilleen sadetuslaitteita. He eivät taatusti tee sitä ennen sateita! Selitys kelpasi ja olin oikeassa ;). 

Toistaiseksi on vielä nähtävästi pulaa asiakkaista, koska osassa baareista ja albequeista on sisäänheittäjät. Yksi päivä menin halpaan, kun majatalonisäntä ajoi vaelluspolkua Nissanillaan vastaan ja jakoi 5€ majoituslappuja. Saapuessani paikanpäälle, niitä ei ollut enää jäljellä. Molemmat olivat menneet. Tarjolla oli 8€ kerrossänkyjä tai 10€ soolosänkyjä. Minua oli uunotettu.. 

On muuten hirveitä nuo kerrossängyt. Miten kuiva ja kitisevä ääni voi lähteäkkin kylkeä kääntäessä kahdesta rautahäkkyrästä. Pahempi kuin kaalimadon radio mainoksessa.. Saksalaissenorita kertoi kääntäneen kitinän voitoksi. Kun yläsängystä alkoi kuulua kuorsamista, hän heilautti itseään ja kuorsaus lakkasi. 

Tänään olisi caminon puolivälijuhlien paikka, mutta taitaa jäädä väliin alkavan flunssan vuoksi. Nauroinkin Tukholman maratonin juosseelle Luigille, että suomalaisena minun täytyy antaa italialaisille hiukan tasoitusta flunssan muodossa. 

Aamupäivällä koin päivän parhaimmat hetkeni . Nuori saksalaispari oli caminolla ensimäistä päivää. Hans ja neidon nimeä en enää muista. Hänellä oli pieni kitara mukana. Akustisen kitaran rimputtelua askelten narskuessa soralla. Tuli mieleen pari taannoista salsamökkiviikonloppua Tahkolla <3.


Hiukan edempänä meni itävaltalaisia muulin tai aasin kanssa. En tunnista kumpi eläimistä oli kyseessä. Sovitaan, että jos se ei ole muuli, niin minä olen aasi. Rinkan alla kylläkin on välillä aika muulimainen olo.. 

Kamala haju siinä otuksessa. Oli varmaan pari viimeistä suihkukertaa jäänut väliin. Haiseekohan rinkat samalle. Kiristin tahtiani, ettei tarvitse ainakaan viettää yötä samassa alberquessa..


@esa, Terradillos de los Templario, Espanja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti