sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Leon ja Astorga


Eilen tuli pieni arviointivirhe matkassa. 
Mansillasta Leoniin on 18 km. Ajattelin että jatkan toipilaana sitä max 10 km, niin matka on sopiva. Albeque olisi ollut noin 12 km päässä. Reitti oli kuitenkin maantievartta, jota on autonratin takaa nähnyt ihan riittämiin. Päätin siis koukata maisemareittiä. Seuraavaan mahdolliseen majapaikkaan tulee matkaa 22 km Leonesta. Eihän se ole kuin 30 km yhteensä. Ihmettelin jo astellessa vauhdin tippuneen sairastaessa, kun aikaa menee väkisin yli 8 tuntia. Olisi pitänyt kellojen alkaa kilkattamaan.. Alkoi myös tuntumaan jaloissakin.. Illallispöydässä Gardajärven kasvatti David kysyi että miten sinä lasket kilometrit? Niinpä tietysti.. Vilar de Mazarifeen tuli matkaa 40 kilsaa. Vuodepaikka tuntui ansaitulle. 

David oli samassa illallispöydässä edellisenäkin iltana. Pöydässämme oli nyt seurana nuoripari Slovakiasta, joilla oli ensimäinen vaelluspäivä Leonista. 
David halusi jostain syystä meidän syövän jälkiruoan katetulla terassilla. Jonkin ajan kuluttua syykin paljastui, kun hän otti sätkämassinsa esille ja alkoi tehdä omia seoituksia kääröönsä. Me muut kieltäydyimme kohteliaasti marihunajahuuruista. Olen osan nuoremman vaeltajasukupolven edustajista nähnyt iltaisin pössäyttelevän pienenpieniä sätkiä. Tapansa kullakin rentoutua. Kuvassa David

Eilen silmäillessäni Leonin kadetraalia kahvikuppi kädessä, mietin kirkkojen rakentamista. Kumpi tulee mieleen katsojan nähdessä viisi numeroa liian suureksi rakennetun temppelin; Jumala vai rakentaja? Uskallan väittää, että suurin osa ihmettelee, miten tämä on rakennettu, tai onpa ollut tosi taitava kivenhakkaaja. Eli sankari, jolle pytinki sahjustettiin, jäi kakkoseksi. 

Kattohaikaroita täällä on riittävästi. Päivällä pistäytyessäni kahvikupposella, piti haikara aikamoista meteliä seinämuurin päällä olevalta pesästä. Ajattelin, että turhaan kyllä mulle huutelet. Minulla on jo ollut pirtti kertaalleen täynnä, mutta tiedän pari tapausta, jotka ottaisivat paketin suurella kiitollisuudella vastaan. 

Cruz De Ferro alle 30 km päässä! Jos kaikki menee hyvin, rinkkani on pientä kivenmurikkaa kevyempi huomisiltana..

@esa, Astorga, Espanja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti