torstai 23. huhtikuuta 2015

Toinen toipilaspäivä

Kuvassa kylän ainut tienda, shop, supermarket

Nuo neljäkymmentä yläsängyn pohjalevyssä olevaa tuuletusreikää alkavat tulla liiankin tutuiksi. Kolmas flunssapäivä, joista toinen pitkällään maaten. 

Eilen iltapäivällä kuulin Josen ottavan vastaan uusia yöpyjiä majataloon. Korviini erottui tutut sanat finlandes. Menin katsomaan ihmettä. Kaksi pohjois-karjalaista rouvaa istui pöydän ääressä. Maailma kutistuu. Kerroin, että olen flunssaisena viettämässä täällä sairaspäivää. Normitilanteessa olisin työntänyt kättäni tervehtiäkseni, mutten räkäisenä halunnut tartuttaa muita. Illalla sain toiselta rouvalta liuskan panacodeja. Hän kertoi että se rauhottaa yskää. 

Yö meni pyöriessä. Uni karkasi parintunnin urvahtamisen jälkeen. Olisiko eilen lipittämäni teen kofeiini tehnyt temppujaan. Koko kroppaa särki. Oli tarkoitus lähteä aamulla 24 kilometrin päässä olevaan seuraavaan suurempaan kylään, josta löytyisi yskänlääkekauppa.

Kuulostelin kroppaani, niin kuin ystäväni oli neuvonut. Hengitys oli liian tiheää ja raskasta. Minusta ei ole tänään taipaleelle. Otin aamun pimeinä tunteina vielä buranan, joka sai hien pintaan. 

Aamiaisen jälkeen toinen rouvista nimeltään Anna-Maija sanoi, että hän tiskaa ja sen jälkeen tulee jututtamaan minua. Tiskattuaa hän tuli luokseni ja kertoi olevansa ammatiltaan lääkäri, muttei halunnut pitää siitä suurta melua. Muutamalla kysymyksellä suljettiin keuhkokuumeen mahdollisuus pois laskuista toistaiseksi. 

Sain luvan kertoa Juanille hänen olevan lääkäri. Anna-Maija kertoi ja ilmehti englantia taitamattomalle "määräävänsä" minut lepoon huomiseen saakka. Niinpä saan viettää täällä vielä yhden yön huilaten. Lähtiessään Anna-Maija vielä kerran varoitti lähtemästä kuumeisena kävelemäään. Hän oli nähnyt monta varoittavaa esimerkkiä uransa aikana. Kai se on sitten uskottava..

Huomenna on luvannut sadetta. Tienoo on pääosin maaperältään punertavaa savimoreenia. Voi olla aika lillinkikelit. Joutessani tuunasin salomonini roudarinteipillä toiveena saada savi pysymään ulkopuolella. 



2 kommenttia:

  1. Tässäpä oiva esimerkki kuinka vaellus toimii. Luoksesi tulee lääkäri kun sitä tarvitset! Pyhiinvaelluksen taikaa :) Voimia ja paranemista, Esa!

    VastaaPoista